18 Aralık 2010 Cumartesi

Ses Filmleri, Atölye Kapanışı ve Filmi: 'FIRTINALAR ESİYOR', Yılbaşı Partisi

Ses filmleri demiştik: sesin ön planda tutulduğu, hikayesinin ona göre tasarlandığı. Amaç film tasarımında sesin dikkate alınmasının filmi daha yukarı taşıyacağını tecrübe etmekti.

Kılıçlar çekildi ve hikayeler yazıldı, çekimler yapıldı ve kurgu odasında buluşuldu. Hazır kurgu odasına gelmişken çekilen filmlerin nasıl bilgisayara aktarıldığını ve görüntülerin nasıl kurgu programı aracılığı ile kesilip biçildiğini de tecrübe ettik. Freesound.org adresinden herkes kullanacağı sesi buldu ve indirdi. Sonrası çay, kahve, çikolata, sigara...

Ortaya çıkan 4 film ilginç ve güzel bir şekilde yönetmenlerin önceki çektikleri filmlere benzer kişilikte oldu. Yani mesela Sarter'ın film önceki filmi ile benzer bir tada sahipken, Raye'nin filmi ya da Ahmet Onur'un filmi önceki filmleri ile ortak duygular ve öğeler içeriyordu. Bu daha atölye filmleri aşamasında yönetmenlerin tarzlarının olduğu-oluştuğu anlamına geliyor. Onlar adına çok sevindim.

Diğer bir video ise geçenlerde gerçekleştirdiğimiz ada gezisi esnasında çekilen 'Fırtınalar Esiyor' adlı doğaçlama sayılabilecek filmin taze bitmiş hali. Habercilikte 'Yılın Haberciliği' ödülüne aday olan bu filme kısaca atölyenin kapanış filmi de diyebiliriz. Anlaşılacağı üzere bu filmi çekerken çok eğlendik. Adalarda tur atıp sıcacık kıraathanede çaylar içmek müthişti. Ben 6-7 senedir İstanbul'da olmama rağmen kışın adaya hiç gitmemiştim- gitmeyi düşünmüyordum da ama atölye vesilesi ile o yalnız, ıssız ve muhteşem sokakları dolaşma şansım oldu. Buz gibi havada çıkıp gelen arkadaşlara, keyifli geçen pazar günü(ki pazarlar boktandır) için tekrardan teşekkür ediyorum.

Evet, atölye bu dönem sona erdi, gelecek dönem başka bir başlık adı altında yeni kişilerle bir atölye daha gerçekleştireceğim. Ayrıca yine gelecek dönem bu dönemki katılanların bir bölümü ile daha üst seviye çalışmalara film ekibi kurarak devam edeceğiz. Devamını son toplantımız olacak olan bu çarşamba(22 aralık) 17de konuşuruz.

Bu dönemin yorgunluğunu atmak ve kritiğini yapmak için, Mithat Alam Film Merkezi Öğrenci Sinema Atölye Topluluğu olarak merkezin yılbaşı partisine davetliyiz. İçkiler şirketten.

Buyrun filmlere:

Ses Filmleri



Fırtınalar Esiyor

3 yorum:

  1. limonun üstünden veyahut altından

    YanıtlaSil
  2. yılbaşı partisi gibi bir şeyi ben uydurmuşum
    cuma gunu gönüllüler partisi varmış
    ayrıntı vermeyeyim, ekin cafeyi eylül cafe yapmıştım bi kere..

    YanıtlaSil