22 Ekim 2010 Cuma

'İlk hikayem ilk filmim' final ve yeni uygulama 'BAKIŞ'

Ve işte ilk hikayem ilk filmim filmlerinin, gösterimini geçtiğimiz çarşamba mafmde yaptığımız son bölümü. Geçen hafta izlenen 10 film ile toplamda 23 film çıkartmış olmak merkez için baş döndürücü.. Hepinizin ellerine sağlık.

Çekim ve kurgu kısmı biten bu ilk uygulamamızın tamamlanması için eleştirilerinizi bekliyorum mailime. Yazacaklariniz hakkinda gerekli bilgi mafmkisafilmsalgini@yahoogroups.com da mevcut. İlk 10 film için gönderdiğiniz eleştirileri okudum, sizden biraz daha içsel nedenler bekliyorum, teknik yorum yapmak zorunda değilsiniz. Şimdiki 13 film için yazacağınız eleştirilerinizi de aldıktan sonra tüm filmleri bir DVDde toplayip merkezin öğrenci odasına koyacağım. Dvd yanında bulunacak kitapçıkta her film için bir sayfa olacak. Sayfalarda filmden bir kare resim, yönetmenin resmi (resimlerinizi çekeceğim! :) ), film hakkında yorumlar olacak. Bu sebeple yorumlarınız hepiniz için çok değerli, en çok kendiniz için... Bu çok güzel bir final olacak ilk çalışmamıza.

Bir sonraki konu başlığımız BAKIŞ. Bugüne kadar izlediğimiz tüm filmlerin perdedeki size ulaşan son çerçevesine kafa yoracağız. Neden bel plan, neden birinci göz ya da neden sallanan kamera? Bu seçimleri siz de yaptınız ilk filmlerinizde; belki hesaplayarak, belki de içgüdüsel. Şimdi neden deme zamanı; tabii ki yine alışılmışın dışında bir uygulama ile. BAKIŞ uygulamasının ne olduğunu biraz atölyede anlattım. Özetle şu: Aynı senaryoyu, aynı yerde birbirinizi görmeden çekeceksiniz. Kameranın yeri, kullanım şekli vb değişkenler tamamen sizin o anki kararınız olacak. BAKIŞ uygulamasının sonunda yine filmler çıkacak, yine feedbackler alınacak ve süreç boyunca alacağınız teknik bilgiler ile de doğal kadraj yeteneğimizi bazı teknik beceriler eşliğinde ortaya çıkarmaya çalışmış olacağız.

Şimdi size iyi seyirler. Karşınızda ilk hikayem ilk filmim filmlerinin son bölümü. Kalem ve kağıtlarınızı hazır tutun!

ali c.





1 yorum:

  1. kıza yazık olmuş bütün ümidi yıkıldı sanki ama ilerde nolcak merak ettiriyo!(Arif)

    YanıtlaSil